Dr.Öğr.Üyesi

Ahmet FİDAN

afidan@sakarya.edu.tr

Hakkında

Dr. Ahmet Fidan, 2010 yılından beri Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde görev yapmaktadır. 2020 yılında doktoralı öğretim üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. Dr. Fidan 2021 yılında Özel Eğitim Bölümü Başkanı ve Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı olarak atanmıştır.

Lisans ve lisansüstü eğitiminin tamamını Anadolu Üniversitesinde tamamlamıştır. Dr. Fidan bu üniversitede Almanca Öğretmenliği (anadal) ve Sınıf Öğretmenliği (yandal) alanlarındaki lisans eğitimini 2008 yılında, özel eğitim alanındaki yüksek lisans eğitimini 2013 yılında doktora eğitimini ise 2018 yılında tamamlamıştır.

Gelişimsel yetersizliği olan çocukların eğitimi, güvenlik becerilerinin öğretimi, öğretmen eğitimi ve mesleki gelişimi, uygulamalı davranış analizi, tek denekli araştırma yöntemleri Dr. Fidan’ın güncel araştırma ve uygulama konuları arasında olup bu konularda çeşitli ulusal ve uluslarası yayınları bulunmaktadır. Aynı alanlarda TÜBİTAK, AB programları ve çeşitli kuruluşlar tarafından fonlanan tamamlanmış ve devam eden çeşitli projelerde görev almaktadır. Fidan aynı zamanda Uluslararası Davranış Analizi Birliği’ne (Association for Behavior Analysis International) bağlı Türkiye Davranış Analizi Birliği (ABA Turkey) kurucu üyesidir.

Uzmanlık Alanları

• Özel Eğitim